Borstvoedingsissues

De afgescheurde tepel

Borstvoeden terwijl er visite is of bijna langskomt blijkt wederom een heikel punt te zijn in mijn kraamtijd. Nou ben ik lichtelijk een muts als het gaat om voeden in het openbaar. Dat doe ik gewoon niet graag, nouja.. alleen thuis of in het bijzijn van de vrouwelijke persoontjes in mijn naaste familie. Nu kan het natuurlijk een enkele keer voorkomen dat ik thuis even ongegeneerd aan het voeden ben terwijl er plotseling visite op de stoep staat. Tja, dat betekent dus even snel nadenken: Of ik koppel nu in alle bruutheid af met de consequentie dat mijn tepel er waarschijnlijk half afscheurt (tja, dat afkoppelen is niet mijn ding hoor) en ga boven verder voeden, óf ik waarschuw de visite in kwestie bij binnenkomst dat ik nog even aan het voeden ben.. ervan uitgaande dat ze de onderliggende boodschap – dus blijf even op afstand – wel begrijpen. Omdat ik mijn baby niet uit zijn tevreden momentje wil halen kies ik heel stoer voor de laatste optie. Maar tjonge, mijn visite blijkt daar heulemaaaaaal geen moeite mee te hebben hoor.. en jawel, mijn baby en tiet worden vervolgens vanaf een halve meter afstand bewonderd terwijl mijn baby nog een aai over de bol krijgt. Met een boei van ‘heb ik jou daar’ heb ik toen besloten voortaan toch maar af te koppelen en ergens anders te voeden als er visite langskomt. Die afgescheurde tepel neem ik wel voor lief.

Borstvoedingsmeuk

Borstvoeding geven betekent dat er overal in huis borstvoedingsmeuk rondslingert in de vorm van lek-pads, flesjes, borstkolf en bergen borstvoedvlekkenwas. Met een peuter in huis die zo ongeveer alles exact imiteert levert dit de nodige memorabele taferelen op. Zo wilt mevrouw ook persé met lek-pads in haar shirt rondlopen en rent er dagelijks een peuter door het huis pompend op een kolf die netjes op haar shirt wordt bevestigd in de hoop dat het iets oplevert, en vervolgens zwaar teleurgesteld roept ‘dat ie het niet doet’! Nee schat.. die onschuldige minitietjes van jou gaan voorlopig nog niks doen op het gebied van ´melkies´. Thank god! Dat moest ze even verwerken in de vorm van een flinke jankpartij.

De grondige inspectie

Toch blijft de melkfabriek voor mijn peuter een fascinerend iets. Nou doe ik ook totaal geen moeite om iets af te schermen in haar bijzijn. Maar het is gegarandeerd gespreksonderwerp nummer 1 bij madame. Dusdanig dat ik ervan overtuigd ben dat ze zo zou kunnen aansluiten bij de borstvoedinspectie. Onder de douche moet ik alle zeilen bijzetten om het onderwerp te veranderen naar de belevenissen in de speeltuin terwijl ik probeer te focussen op het insoppen en uitwassen van peuterhaartjes. Op de een of andere manier is het een superrrr leuk onderwerp want vervolgens gaat de interesse weer uit naar haar eigen minitietjes. Oke, just go with the flow!

De tiet- en telefoondeal

Naast dat het natuurlijk úbergezond en fijn is om borstvoeding te geven heb ik toch maar weer een voordeel gevonden ten opzichte van flesvoeding. Tijdens borstvoeding heb je namelijk 1 hand vrij (Oh Yeah), wat het moment uitermate geschikt maakt om de lange lijst met appjes te beantwoorden, social media te checken, boodschappenlijstjes te maken, de agenda bij te werken, rekeningen te betalen, online te shoppen en de administratie te doen. Ja het is echt top die borstvoeding. Nu ik langzaamaan overga op flesvoeding kom ik hoogstwaarschijnlijk vreselijk in tijdsnood. En zit ik binnenkort weer lekker moeilijk te doen door met mijn kin de fles in haar mondje te houden terwijl ik een poging doe om de afstandbediening te pakken te krijgen. Zwaar leeeeven!

♥ Liefs Amanda

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *